Ζυμαρικά με λαχανικά και μοτσαρέλα (3 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 250 γρ ζυμαρικά (της αρεσκείας σας)
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μικρό μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 450 γρ. ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας
- 2 κουτ. σούπας λευκό κρασί
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- ζωμό λαχανικών
- 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση:
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά. Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι σε ροδέλες, το μπρόκολο, τα ντοματάκια, τον χυμό ντομάτας και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο για 12-13 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο ταψί. Σκορπίζουμε από πάνω την μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 250 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί.