Καπνιστός σολομός με σάλτσα φάβας (3 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 300 γρ. καπνιστός σολομός
- 1/3 φλ. τσαγιού φάβα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1-2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη φάβα με 1 και 2/3 φλιτζ. τσαγιού νερό και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε για τα πρώτα 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο όσο να κοχλάζει το υγρό απαλά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Χτυπάμε στο multi τη ζεστή φάβα με το λάδι, το χυμό ακι το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε μαζί με τον καπνιστό σολομό. Από πάνω ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον δυόσμο.