Σούπα κίτρινης κολοκύθας (3 μονάδες)
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη σε κομμάτια με την φλούδα
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πατάτα σε φέτες
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουταλιά σούπας τζίντζερ σκόνη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- τσιπς μπέικον (επιτρεπόμενο) για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τα κομμάτια κολοκύθας στο γκριλ με την φλούδα προς τα κάτω για 20-25 λεπτά στους 160 βαθμούς. Τα γυρίζουμε με την φλούδα προς τα πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει και αφαιρούμε την φλούδα. Συγχρόνως βράζουμε τις φέτες της πατάτας με το καρότο, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι και το κύμινο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30 λεπτά). Όταν κρυώσουν τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε την κολοκύθα και την χτυπάμε με τα λαχανικά. Μεταφέρουμε την σούπα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλάτι και τα άλλα μπαχαρικά. Ελέγχουμε την υφή της σούπας.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και την πασπαλίζουμε με τα τσιπς μπέικον ροδοκοκκινισμένα.