Τραγανό κουνουπίδι με dressing γιαουρτιού (3 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ. γλ. μαραθόσπορο
- 1 κ. γλ. κόλιαντρο
Για το dressing:
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κλαδάκια ρίγανη ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. μπούκοβο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Καβουρδίζουμε ελαφρά το μαραθόσπορο και τον κόλιαντρο σε αντικολλητικό χωρίς λιπαρή ουσία και μόλις απελευθερώσουν τα αρώματά τους τα χτυπάμε στο γουδί και τα προσθέτουμε κι αυτά στην λεκάνη με το κουνουπίδι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 20 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ρόδινη κρούστα. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το dressing γιαουρτιού ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά. Τα σερβίρουμε μαζί.