Ζελέ με vinsanto και ρόδι (2 μονάδες)
Υλικά: για 25 σφηνάκια
- 1 μπουκάλι κρασί insanto
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
- σπόρια από 1 ρόδι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα σπόρια του ροδιού στο ψυγείο να είναι παγωμένα. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κρασί και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το κρασί, κατεβάζουμε από τη φωτιά, στύβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης,που έχουν μαλακώσει, και τα ρίχνουμε στο καυτό κρασί. Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τα σπόρια ροδιού (όχι νωρίτερα γιατι θα ανέβουν στην επιφάνεια). Γεμίζουμε τα σφηνάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί το ζελέ.