Ζεστά Ψητά Παντζάρια Γεμάτα Αρώματα με 2 μονάδες από τα παντζάρια και το λάδι!
Υλικά για 6-8 άτομα:
1 κιλό παντζάρια βολβούς
5-6 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο με το φλούδι
1 κοφτό κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. σπασμένο στο γουδί κόλιανδρο ξερό
4 κ.σ. μπαλσάμικο (για μηδενικά δείτε εδώ)
2 κ.σ. ξύδι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τα παντζάρια σε μεγάλα κομμάτια, στα δύο ή στα τέσσερα.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. (Με τα χέρια γίνεται ιδανικότερα η δουλιά).
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να τραγανίσουν οι άκρες του.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή, με τον μαϊντανό και λίγο επιπλέον ξύδι και λάδι αφού αφαιρέσουμε τα σκόρδα (τα οποία γίνονται μέλι γλυκά για όποιον αγαπά τη γεύση τους).
Tip:
Αυτή η σαλάτα είναι ιδανικό συνοδευτικό για ψάρι ψητό ή τηγανητό ή για παστό τηγανητό μπακαλιάρο.