Μακαρονάδα Με Βούτυρο με 2 μονάδες από τα μακαρόνια και το βούτυρο!
Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
100 γρ. βούτυρο
3-4 ή όσες αντέχεις, σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κ.σ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
βασιλικό φρέσκο
λίγο μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, λιώνουμε σε μεγάλο τηγάνι το βούτυρο, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε μισό λεπτό το σκόρδο να μαραθεί.
Στο μεταξύ, τα μακαρόνια έχουν γίνει al dente. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, χωρίς να τα στραγγίσουμε.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάει παντού το βούτυρο.
Προσθέτουμε το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε με φλύδες από όποιο τυρί μας αρέσει και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.