Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με εξωτική σάλτσα (3 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 ντομάτα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κάρι
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα:
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αγγουράκια τριμμένα
- 3-4 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ.μπούκοβο
- 2 κ.σ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. χυμό λάιμ
- 2 κ. γλ αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κάρι, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε στο multi την ντομάτα με το γιαούρτι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά , σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Αφού μαριναριστεί το κοτόπουλο, περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια και ψήνουμε. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, τρίβουμε τα αγγουράκια στον τρίφτη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά τα στύβουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να γίνει κρέμα.