Vegetarian σουβλάκια με λαχανικά με μια μονάδα μόνο από το ελαιόλαδο!
Υλικά
-
- 3 κολοκύθια σε κύβους
- 10 μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση
- 2 πιπεριές κόκκινες, σε κύβους
- 2 πιπεριές πράσινες, σε κύβους
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
Για τη μαρινάδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Περνάτε τα λαχανικά σε ξυλάκια για σουβλάκια, αφήνοντας τελευταία τα ντοματίνια και τα μανιτάρια.
Σε ένα μπολ βάζετε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με ένα πινελάκι επάλειψης αλείφετε καλά τα σουβλάκια με το μείγμα που ετοιμάσατε. Βάζετε τα σουβλάκια στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστούν.
Βγάζετε τα σουβλάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά , αφού τα ραντίσετε με λίγο ακόμη από το μείγμα εσπεριδοειδών. Ψήνετε τα σουβλάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
olivemagazine