Κοτόπουλο στο τηγάνι με λαχανικά και πλιγούρι με 3 μονάδες από το κοτόπουλο,το ελαιόλαδο και το πληγούρι
Υλικά
-
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1 πιπεριά πράσινη, χωρίς κοτσάνι και σπόρους, σε λωρίδες
- 1 πιπεριά κίτρινη, χωρίς κοτσάνι και σπόρους, σε λωρίδες
- 1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς κοτσάνι και σπόρους, σε λωρίδες
- 1 μελιτζάνα τσακώνικη, κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε μπαστουνάκια
- 1 καρότο, χωρίς φλούδα, κομμένο σε μπαστουνάκια
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το πλιγούρι
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 1 φλιτζάνι ντομάτα, σε καρεδάκια
- ½ φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Διαδικασία
Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτές φέτες, το ρίχνετε σε μπολ και αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αδειάζετε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 3 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και το καρότο μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα. Αλατίζετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη, να αναμιχθούν τα αρώματα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Για το πλιγούρι: Μαγειρεύετε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε να κρυώσει. Το ανακατεύετε τότε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ελέγχετε το αλάτι.
Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα, συνοδεύοντας με το πλιγούρι.