Λαβράκια με λαδολέμονο κάππαρης και λαχανικά σοτέ(2 μονάδες)

0
1894

Λαβράκια με λαδολέμονο κάππαρης και λαχανικά σοτέ 2 από το λάδι επειδή αλλάζει μορφή

Υλικά

    • 2 λαβράκια
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • χυμό από ½ λεμόνι
    • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
    • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ  ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • ½ κόκκινη σε κυβάκια
  • ½ σε κυβάκια
  • 2 σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι,

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το λαδολέμονο: Στο μπλέντερ του μίξερ σας χτυπάτε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την κάππαρη και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές το βάζετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ταυτόχρονα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις απορροφηθεί το νερό περιχύνετε με το λεμόνι και πασπαλίζετε με τον άνηθο. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρώς.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200oC. Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια και τα ψήνετε στο γκριλ για 9-10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε από ένα λαβράκι σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με το dressing της κάππαρης και γαρνίρετε με τα λαχανικά.

olivemagazine

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here