Λαβράκια με λαδολέμονο κάππαρης και λαχανικά σοτέ 2 μονάδες από το λάδι επειδή αλλάζει μορφή
Υλικά
-
- 2 λαβράκια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη γαρνιτούρα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
- ½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
- ½ πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
- ½ φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ετοιμάζετε το λαδολέμονο: Στο μπλέντερ του μίξερ σας χτυπάτε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την κάππαρη και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές το βάζετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ταυτόχρονα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις απορροφηθεί το νερό περιχύνετε με το λεμόνι και πασπαλίζετε με τον άνηθο. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρώς.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200oC. Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια και τα ψήνετε στο γκριλ για 9-10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε από ένα λαβράκι σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με το dressing της κάππαρης και γαρνίρετε με τα λαχανικά.