Πίτσα με βάση κουνουπιδιού με 1 μονάδα απο το τριμμένο τυρί στην βάση και 1 από το αυγό.Προσοχή στα υλικά που βάζουμε πάνω στην βάση κουνουπιδιού για να παραμείνει 1 μονάδα η συνταγή.Το τριμμένο τυρί δεν μετράει δεύτερη φορά αν είναι το ίδιο είδος
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 300-350γρ τυρί τριμμένο
- λίγο φρέσκο πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 1 αυγό
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ºC.
Σε μία βάση πίτσας ή σε ένα ταψάκι απλώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πλένετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μικρά μπουκετάκια. Το ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για 6-7 λεπτά.
Περνάτε το βρασμένο κουνουπίδι από το μούλτι, το απλώνετε σε μία καθαρή πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το τυλίγετε στην πετσέτα και το στύβετε για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο νερό γίνεται (αυτό γίνεται για να έχετε μία τραγανή βάση).
Ρίχνετε σε ένα μπολ το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αυγού) και τα ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Απλώνετε με τα χέρια μας το μείγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (το οποίο έχετε ελαφρώς λαδώσει), προσέχοντας να μην είναι η ζύμη ούτε πολύ λεπτή, αλλά ούτε και πολύ χοντρή.
Το ψήνετε για 12-14 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Το βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας σας.(Προσοχή!Ώστε στα υλικά για να παραμείνει 1 μονάδα η συνταγή.Το τριμμένο τυρί δεν μετράει δεύτερη φορά αν είναι το ίδιο είδος)
Ξαναβάζετε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνετε για 6-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.