Τυροπιτάκια κουρού με 2 μονάδες ανά 3 τεμάχια από το φύλλο και το τυρί.
Υλικά:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) σπορέλαιο
- ελάχιστο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- τριμμένη φέτα
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια (σαν κεφτεδάκια). Τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μικρές πιτούλες. Αφού τα έχουμε ανοίξει όλα επάνω στο πάγκο μας βάζουμε φύλλο-γέμιση -φύλλο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα πού έχουμε φτιάχνοντας ένα μεγάλο σάντουιτς. Μετά με τον πλάστη μας τα ανοίγουμε όπως είναι το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο πάχους 1.5 εκατοστό και τα κόβουμε με κουπάτ της αρεσκείας μας, στρώνουμε μία βρεγμένη και καλά στραγγισμένη λαδόκολλα στο ταψί (αυτό γιατί συνήθως η λαδόκολλα καίγεται και με αυτό τον τρόπο το αποφεύγουμε) τα τοποθετούμε και τα αλοίφουμε από επάνω με λίγο λαδάκι, ψήνουμε στους 150 μέχρι να ροδίσουν (ίσως να χρειάζεται να τα γυρίσετε κ από την άλλη πλευρά για να ψηθούν και από κάτω γιατί η βρεγμένη λαδόκολλα δεν τα βοηθάει να ψηθούν ) ..σε αυτό το σημείο μπορούμε να την βάλουμε όπως είναι ολόκληρη στο ταψάκι μας και να στριφογυρίσουμε όμορφα τις άκρες της πίτας μας…επίσης μπορούμε να φτιάξουμε κανονική πίτα ανοίγοντας φύλλο, ή να φτιάξουμε απλά και γευστικότατα τυροπιτάκια με την γέμιση στο εσωτερικό της (κλασσικά) και γενικά είναι μια πολύ παιχνιδιάρικη ζύμη ..