Νόστιμο παστίτσιο με 3 μονάδες! 1 μονάδα από τα μακαρόνια, 1 από το βούτυρο & 1 από τον κιμά.
Το σιμιγδάλι μετριέται 1 φορά γιατί από σιμιγδάλι φτιάχνονται και τα μακαρόνια!!!
Συνταγή και φωτογραφία από θωμαη σαρακατσιανου
Υλικά:
- μακαρόνια
- βούτυρο
- κιμά
- κρεμμύδι
- άνηθο
- φρέσκο δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένη ντομάτα
- λίγο χυμό ντοματας
- ένα ξυλαρακι κανέλα
- λίγο νεράκι
ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
- 3 ποτήρια νερό
- ένα ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- μοσχοκάρυδο
- αλατι
- πιπέρι
- μια κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα καίμε με βούτυρο. Βάζουμε τον κιμά σκέτο στο τηγάνι μέχρι να πιει τα υγρά του, έπειτα ρίχνουμε μια κουταλίτσα βούτυρο, το κρεμμύδι (φρέσκο -ξερό, άνηθο, φρέσκο δυόσμο, αλάτι πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί .Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε μια τριμμένη ντομάτα ,λίγο χυμό ντομάτας ,ένα ξυλαράκι κανέλα, λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιει το ζουμάκι. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ με :3 ποτήρια νερό και ένα ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, μοσχοκάρυδο,αλάτι πιπέρι και μια κουταλιά βούτυρο στο τέλος (έβρασε πρώτα το νερό και μετά έριξα το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια με τον αυγοδάρτη μέχρι να δέσει καλά ) …Αν θέλετε για μεγαλύτερη ποσότητα βάλτε την ποσότητα από το γάλα που θα βάζατε στην κανονική μπεσαμέλ στην περίπτωση μας νερό και ρίξτε σιγά σιγά τόσο σιμιγδάλι όσο θα χρειαστεί για να πήξει και να πάρει την υφή μιας παχύρευστης κρέμας … Αφού κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ στρώνουμε κλασσικά το παστίτσιο μας στο ταψί και ρίχνουμε μικρά κομματάκια βούτυρο σκορπισμένα επάνω σε όλη την μπεσαμέλ ..ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.