Σαλάτα λάχανο με απάκι και dressing από σύκα με 3 μονάδες από το απάκι, το λάδι και τα σύκα.
Υλικά: για 2 άτομα
- 1/2 λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 30 γρ. απάκι Κρήτης
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 1 1/2 κουτ. σούπας αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, το σέλερι και το καρότο. Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και το ψήνουμε στο grill του φούρνου για 3-4 λεπτά. Το βάζουμε πάνω στη σαλάτα και ετοιμάζουμε το dressing. Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα και τα χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα σύκα και ρίχνουμε το dressing.