Χοιρινό λεμονάτο με μπαχάρι (3 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 800 γρ. χοιρινό από μπούτι κομμένο σε κύβους
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κόκκοι μπαχαριού
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κρεμμύδια κομμένα λεπτές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- λίγο ξίδι
- 60 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρέας να ροδίσει. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Διαλύουμε το μπαχάρι και το ρίχνουμε στο κρέας. Σβήνουμε με το ξίδι , χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι και το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε προσεκτικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.