Παστέλι με σύκο και μυρωδικά (2 μονάδες)
Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκα σύκα
- 600 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 300 γρ. μέλι
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα σύκα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη καρύδας. Αδειάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά,ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μάζα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Την απλώνουμε σε μια λαδόκολλα σκεπάζουμε με άλλη μια λαδόκολλα και την αφήνουμε 12 ώρες να στεγνώσει. Αφαιρούμε τις λαδόκολλες και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.