Τονοσαλάτα με μαυρομάτικα (3 μονάδες)
Υλικά:
- 2 φλιτζ. τσαγιού μαυρομάτικα
- 2 κονσέρβες τόνου θρυμματισμένος
- 8-10 ντοματίνια
- 1 αγγούρι με τη φλούδα κομμένο κυβάκια
- 4-5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2-3 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μαυρομάτικα και τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε για άλλα 25 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε αλάτι και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μπολ, όπου προσθέτουμε τον τόνο, τα κομμένα ντοματίνια, το αγγούρι, το τουρσί, τον μαιντανό και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.