Τούρτα Φράουλα με 3 μονάδες από την σφολιάτα, το σιμιγδάλι και το τυρί κρέμα !
Συνταγή και φωτογραφία από την θωμαη σαρακατσιανου
Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 φάκελο βανίλιες (5 κάψουλες)
- 12 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- Χυμό μισού λεμονιού
- 1 τυρί κρέμα
- 8 κ.σ γλυκαντικό (περίπου)
- 1 πακέτο κατεψυγμένες φράουλες ψιλοκομμένες
- Μαρμελάδα φράουλα μηδενική (δείτε τις μηδενικές εδώ)
- Καφέ στιγμιαίο
ΚΡΕΜΑ 1
- 1 λίτρο νερό
- 8 κ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- ξύσμα λεμονιού
- χυμό λεμονιού
- 3 βανίλιες
- 6 κ.σούπας γλυκαντικό
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
ΚΡΕΜΑ 2
- ½ λίτρο νερό
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλάκια γλυκού γλυκαντικό
- 4 κ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 10 κ.σ μαρμελάδα μηδενική φράουλα (δείτε τις μηδενικές εδώ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε την σφολιάτα σε σχήμα σαβαγιάρ,τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο,τα αλοίφουμε ελαφρώς με νερό και τα πασπαλίζουμε με λίγο γλυκαντικό που το έχουμε περάσει από το μπλέντερ για να γίνει σκόνη, τα χαράζουμε σε τρία σημεία για να ψηθούν μέχρι μέσα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν… Ετοιμάζουμε τις κρέμες..
Κρέμα 1: Βάζουμε το νερό να ζεσταθεί μαζί με το γλυκαντικό, τις βανίλιες, το ξύσμα,.. μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει..αφού πήξει και κρυώσει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψουν…
Κρέμα 2: Ετοιμάζουμε την κρέμα με την ίδια διαδικασία όπως στην πρώτη κ στο τέλος προσθέτουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε με το μίξερ ..αφού κρυώσουν βουτάμε τα μπισκοτάκια σε μέτριο στιγμιαίο καφέ όχι πολύ δυνατό (εγω τον έκανα σκέτο και σήκωνε λίγο γλυκότερο) και τα στρώνουμε στο ταψί ή στην φόρμα δαχτυλίδι με κούμπωμα.. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και από πάνω την λευκή κρέμα να τα σκεπάζει.. Κάνουμε άλλη μια στρώση με τα μπισκότα-καφέ- φράουλες και λίγη από την λευκή κρέμα.. Από πάνω απλώνουμε την φραουλοκρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει..