Ροξάκια με 1 μονάδα από την σφολιάτα! Προσοχή στον περιορισμό λόγω σφολιάτας!
Συνταγή και φωτογραφία από: θωμαη σαρακατσιανου
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα κομμένο στην μέση
3κ.γ κακάο σκόνη
1κγ κανέλα
1κγ γαρυφαλλο τριμμένο
1 βανίλια
ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνούμε το ένα μισό κ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά κάνουμε ένα μπαστουνάκι και το τοποθετούμε στο μισό φύλλο σφολιάτα που είχαμε αφήσει στην άκρη και το τυλίγουμε σε ρόλο (το περνάμε με ένα πινέλο και λίγο νεράκι για να κολλήσουν τα ζυμαράκια μας) ..μετά κόβουμε ροδελίτσες τις πατάμε λιγάκι με το χέρι μας να ανοίξουν και τα τοποθετούμε αραιά σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.. ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν… Ετοιμάζουμε και το σιρόπι με ένα ποτήρι νερό και μια κούπα του τσαγιού φρουκτόζη, ξυλάκι κανέλας και φλουδα από μισό λεμόνι… Αφήνουμε να κρυώσουν και τα δυο πολύ καλά και μετά τα σιροπιάζουμε βουτώντας τα ροξάκια μέσα στο σιρόπι και γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές (μια που τα ρίχνω τα γυρίζω από την άλλη πλευρά και τα βγάζω) … Πρέπει να είναι κρύα γιατί η σφολιάτα αλλιώς θα πανιάσει,ρουφάει πολύ εύκολα οπότε δεν θα έχουμε πρόβλημα..