Μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα και λεμόνιμε 3 μονάδες από τα αυγά, τα αμύγδαλα και την κρέμα γάλακτος.
Υλικά:
- 60 γρ ασπράδια αυγών + άλλα 60 γρ ασπράδια για την μαρέγκα
- 150 γρ αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μπλέντερ
- 180 γρ ζάχαρη καρύδας + 60 γρ ακόμα για την μαρέγκα
- 10 γρ άγλυκο κακάο
- λίγη ζάχαρη καρύδας σε άχνη για το πασπάλισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια (κοιτάξτε στα προϊόντα εμπορίου)
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος (κοιτάξτε στα προϊόντα εμπορίου)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΕΜΙΣΗ: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα και λίγο πριν πάρει βράση τη σουρώνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αφήνουμε την κρέμα να σταΘεροποιηθεί.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με τα 180 γρ ζάχαρη καρύδας, το κακάο και τα 60 γρ. ασπράδια με μια σπάτουλα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα άλλα 60 γρ ασπράδια με τα 60 γρ ζάχαρη καρύδας μέχρι να προκύψει μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα ασπραδιών-αμυγδαλόσκονης- ζάχαρης καρύδας ανακατεύοντας απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα κορνέ ή με τη βοήθεια δυο κουταλιών σχηματίζουμε μικρά μπισκότα διαμέτρου 3-4 εκατοστών σε μια λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη καρύδας άχνη και ψήνουμε για 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα “κολλάμε” ανα δύο με τη γέμιση.