Ρεβυθοσουτζουκάκια μούρλια με 4 μονάδες! 1 από τα ρεβύθια, 1 από το αλεύρι, 1 από το λάδι και 1 από το κρασί!
Υλικά:
- 500 γρ ρεβύθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3 κ.σ αλεύρι
- 1 1/2 κ.γ κύμινο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κουτί ντοματοχυμό(400γρ)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
- Λίγο κύμινο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό με λίγη μαγειρική σόδα
Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα αλέθουμε στο μούλτι
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το αλεύρι,αλάτι,πιπέρι,κύμινο και τα ζυμώνουμε
Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινήσουν
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε το κρασί,το ντοματοχυμό,λίγο κύμινο,αλάτι,πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά
Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια,τα αφήνουμε να πάρουν μα βράση και αποσύρουμε απο την φωτιά