Μοσχάρι με κολοκυθάκια λεμονάτο (3 μονάδες)
Υλικά: για 4-5 άτομα
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα χωρίς κόκκαλο, κομμένη κυβάκια
- 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 lt ζεστό νερό
- 2 δαφνόφυλλα
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
- 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να κάψει πολύ καλά. Ρίχνουμε τους κύβους του κρέατος και τους ροδίζουμε για 2-3 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Μετά ανακατεύουμε και ροδίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το σκόρδο, σοτάρουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το χλιαρό νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Μόλις ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε άλλα 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με την κουτάλα της σούπας παίρνουμε όσο περισσότερο ζωμό μπορούμε (περίπου 2 κουτάλες) μαζί με 4-5 κομμάτια κολοκύθι. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα με το φαγητό, τη βάζουμε ξανά στο σβηστό μάτι της κουζίνας και ανακινούμε το σκεύος για να απλωθεί η σάλτσα παντού.