Κουνουπίδι γιαχνί με πατάτες και πράσο (3 μονάδες)
Υλικά:
- 2 κρεμμύδια κομμένα ψιλά καρέ
- 4 πράσα κομμένα μικρά κομματάκια
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένα
- 1200 γρ. κουνουπίδι σε μπουκέτα
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος
- 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι και κομμένες
- 2 πατάτες σε κομμάτια
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 70 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο για 10 λεπτά σε κλειστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το σέλινο, περίπου 100 ml ζεστό νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσει το φαγητό. Τέλος προσθέτουμε τον ξερό δυόσμο και σερβίρουμε.