Φαρφάλες με βινεγκρέτ ντομάτας,σκόρδο και βασιλικό (3 μονάδες)
Υλικά:
- 500 γρ. φαρφάλες
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 2 κουτ. σούπας μηδενικό μπαλσάμικο
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού
- 1 σκελιδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Περνάμε τον πολτό από σήτα και τον βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μπαλσάμικο, λάδι και τον βασιλικό και ανακατεύουμε με πιρούνι. Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις φαρφάλες, την βινεγκρέτ ντομάτας και το τυρί. Μαγειρεύουμε τα υλικά για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και να αναμειχθούν ανακατεύοντας καλά.