Τάρτα με ψητά πορτοκάλια με 2 μονάδες και περιορισμό στα 6 κομμάτια! 1 μονάδα από την σφολιάτα & 1 από το μέλι!
Υλικά:
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες 1 εκατοστού (χωρίς κουκούτσια)
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κούπα γλυκαντικό
- 1 φύλλο σφολιάτας
ΣΗΜ: Ο περιορισμός είναι μέχρι 6 κανονικά κομμάτια , επειδή η τάρτα έχει 1 μόνο φύλλο, μόνο στην βάση.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώνουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί , απλώνουμε τα πορτοκάλια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Σε ταρτιέρα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε τις άκρες με μαχαίρι. Τρυπάμε με πιρούνι σε πολλά σημεία και πιέζουμε με τα δάχτυλα. Τοποθετούμε 2-3 στρώσεις πορτοκάλια και ραντίζουμε με το γλυκαντικό και το μέλι. Περιχύνουμε με το χυμό και ψήνουμε για 50 λεπτά.
πηγή φώτο google