Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου με ρίγανη και μαϊντανό με 3 μονάδες! 1 μονάδα από τα μακαρόνια, 1 από το λάδι και 1 από τον τόνο!
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 πακέτο ζυμαρικά
- 4 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κονσέρβες τόνου σε νερό στραγγισμένες
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά όπως αναφέρεται στην συσκευασία.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τον τόνο και τη ρίγανη , μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.