Σάλτσα κρεατικών με καρότο και θυμάρι με 1 μονάδα από το λάδι!
Υλικά:
- 3 φλιτζ. τσαγιού ζωμός λαχανικών σπιτικός (συνταγή: Φτιάχνουμε σπιτικό ζωμό )
- 2 μικρά καρότα σε κυβάκια
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε το ζωμό λαχανικών με τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και από το ζωμό να μείνει η μισή ποσότητα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ όπως είναι ζεστή. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και το ελαιόλαδο σιγά – σιγά , χτυπώντας μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Για να τη σερβίρουμε , προσθέτουμε τα μυρωδικά.