Σπανακοπιτάκια (3 μονάδες)
Υλικά:
- 230 περίπου σιμιγδάλι ψιλό
- 3 με 4 ποτήρια νερό χλιαρό
- 1 φακελάκι μάγια ξερή
- 1 κουταλάκι αλάτι
- σπανάκι
- ελαιόλαδο
- φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση:
Πρώτα ρίχνουμε το νερό, μετά τη μαγιά , μετά το σιμιγδάλι και στο τέλος το αλάτι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ελαφρώς ζυμαράκι μαλακό και σφιχτό. Ανοίγουμε το ζυμάρι αυτό πάλι με λίγο σιμιγδάλι, και κάνουμε κυκλάκια.
Για τη γέμιση:
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε την γέμιση στην ζύμη και ανακατεύουμε. Μετά τα πλάθουμε πώς πλάθουμε τα μπιφτέκια δηλαδή το σπανάκι παντού και μέσα και έξω και παντού και τα ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν και τα βγάλουμε από το φούρνο, επειδή το σπανάκι δίνει υγρασία, τα αναποδογυρίζουμε για λίγο.