Σοκολατένιο γλύκισμα με πορτοκάλι (3 μονάδες)
Υλικά:
- 6 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι (με γλυκαντικό)
- 90 γρ. μαύρη κουβερτούρα (μηδενική)
- 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 45 γρ. βούτυρο +λίγο ακόμα για την φόρμα
- 3 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
- 4 αυγά
- 120 γρ. γλυκαντικό
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε κομματάκια σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν. Κατόπιν ενσωματώνουμε την μαρμελάδα. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γλυκαντικό μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε τη ζύμη σε ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.