Μανταρινάτο(1 μονάδα)
Υλικά:
1 1/2 κιλό φλούδες από μανταρίνια
Γλυκαντικό(η κανονική συνταγή έχει 1 κιλό ζάχαρη.Βαζουμε σε αναλογία το γλυκαντικό της αρεσκείας μας)
1 κιλό ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη
Εκτέλεση:
1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τις φλούδες απ’ τα μανταρίνια με τo γλυκαντικό και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό για 10΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
2. Ενώνετε τον πολτό από τα μανταρίνια με την ψιλοτριμμένη αμυγδαλόψιχα σε ένα μπολ μέχρι να σχηματισθεί ένα μίγμα που να είναι ομοιογενές και να πλάθεται στα χέρια σας.
3. Πλάθετε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε μέσα σε μικρές χάρτινες θήκες ή επάνω σε μικρά φύλλα λεμονιάς ή νεραντζιάς. Τα αφήνετε λίγο να στεγνώσουν πριν τα σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε μπορείτε να τα καλύψετε από έξω με καρύδα τριμμένη η λίγη ζάχαρη κρυσταλλική. Πάντως είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι το οποίο διατηρείται για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες σκεπασμένο αεροστεγώς και σε δροσερό μέρος.
Πηγή: http://www.daddy-cool.gr/