Αφράτα αμυγδαλωτά (2 μονάδες)
Υλικά:
- 250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 3-4 ασπράδια
- 300 γρ.γλυκαντικό
- 1 βανίλια σκόνη
- 20 αμύγδαλα ασπρισμένα (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση:
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα ασπράδια, το γλυκαντικό και την βανίλια μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή, να στέκεται. Σε λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα. Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε το μείγμα κουταλιές-κουταλιές και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Δεν τα βάζουμε πολύ κοντά το ένα με το άλλο γιατί απλώνουν. Από πάνω τοποθετούμε μισό αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά (μέχρι να ροδίσουν). Αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και μετά τα ξεκολλάμε με προσοχή.