Σπανάκι με κοτόπουλο και σάλτσα καρότου (3 μονάδες)Υλικά: για 6 άτομα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300-400 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1 μέτριο καρότο περασμένο από την λεπτή πλευρά του τρίφτη
- 1 ξινόμηλο καθαρισμένο και περασμένο από την λεπτή πλευρά του τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
ΣΑΛΤΣΑ:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
ΣΑΛΑΤΑ:
Αλείφουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά βάζουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για 5-6 λεπτά από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι κι όπως είναι ζεστό το βάζουμε σε μπολ μαζί με την σάλτσα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά για να απορροφήσουν τα αρώματα από την σάλτσα. Σε σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα σπανακιού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο από την μαρινάδα και τα βάζουμε στη σαλάτα. Περιχύνουμε με την σάλτσα , αλατοπιπερώνουμε.