Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και δεντρολίβανο(3 μονάδες)
Υλικά
4 μπριζόλες χοιρινές
3-4 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι σε μεγάλες ροδέλες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας ξύδι μπαλσάμικο(χωρίς ζάχαρη)
1 κ.γλ. δεντρολίβανο
1 κ.γλ. θυμάρι
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
1/2 κ.γλ. πάπρικα
ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια μέτρια
1 κ.σ. γεμάτη μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων ή σε ένα μπολ τις μπριζόλες, το 1/3 από το λάδι μας, τις σκελίδες σκόρδου, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το μισό ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την πάπρικα, το τζίντζερ και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο και το πρωί βάζουμε τις μπριζόλες αλατισμένες σε ένα ταψί.
Τα στερεά της μαρινάδας (σκόρδο και κρεμμύδι) τα ρίχνουμε στο ταψί, ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και το μέλι και το ρίχνουμε πάνω στο κρέας, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό στις πατάτες.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, γυρίζουμε μία φορά το κρέας, τις βρέχουμε με το ζουμί και αφήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί το κρέας
Πηγή:http://maxistinkouzina.blogspot.gr/