Χοιρινό στο φούρνο με κάρυ με 4 μονάδες από το κρέας, το κρασί, το λάδι και τις πατάτες.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό μπούτι (κομμένο σε μεγάλους κύβους)
2 κ.σ. μουστάρδα(χωρίς ζάχαρη)
½ ποτήρι άσπρο κρασί
Χυμό από 3 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.γλ. κάρυ (κανονικό ή καυτερό, ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μέτριες πατάτες (κομμένες)
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αραδιάζω τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος στο σκεύος που θα τα ψήσω, τ’ αλείφω με τη μουστάρδα και τ’ αλατοπιπερώνω. Ετοιμάζω χοιρινό στο φούρνο με πορτοκάλι
Ρίχνω από πάνω το κρασί, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κάρυ και το ελαιόλαδο κι αφήνω το κρέας να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.Ετοιμάζω χοιρινό στο φούρνο με πορτοκάλι
Αργότερα προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Προσθέτω στο σκεύος τις κομμένες πατάτες και τις αλατοπιπερώνω.Ετοιμάζω χοιρινό στο φούρνο με πορτοκάλι
Ψήνω το φαγητό για 2-2,5 ώρες περίπου, ωσότου μαλακώσει και δέσει το ζουμί. Κατά τη διάρκεια ψησίματος, αν το φαγητό στεγνώσει προσθέτω κι άλλο νερό από το βραστήρα, αφού στο τέλος θα πρέπει να έχει παχύρευστη σάλτσα.