Σπαγκέτι με κολοκυθάκια και δυόσμο!1 μονάδα απο τα ζυμαρικά,1 απο το λάδι και 1 απο την παρμεζάνα
Υλικά:
- 1 πακέτο σπαγκέτι
- 40 ml εαλιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κοπανισμένες για να σπάσουν
- 4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 100 γρ παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε , τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα που τα βράσαμε και τα διατηρούμε ζεστά. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου για μισό λεπτό , ίσα να σκορπίσουν το άρωμά τους, χωρίς να ροδίσουν. Τις πετάμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά , ρίχνουμε στο λάδι τα κολοκυθάκια και τα σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν και τα κολοκυθάκια να ροδίσουν καλά και να καραμελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε στα κολοκυθάκια τα ζυμαρικά, το δυόσμο και το τυρί, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τις ντομάτες, ανακινούμε και σερβίρουμε.