Ριζότο με παντζάρια με 3 μονάδες! 1 μονάδα από τα παντζάρια, 1 από το ρύζι & 1 από το τυρί!
Υλικά: για 4 άτομα
- 1/2 κιλό έτοιμα βρασμένα παντζάρια
- 1 lt. νερό
- 1/2 κρεμμύδι ξερό , ψιλοκομμένο
- λίγο ξίδι
- 340 γρ. ρύζι arborio
- 160 γρ τυρί κατίκι Δομοκού
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μπλεντερ με 300 ml από το νερό. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το ξίδι, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και να απορροφηθεί το υγρό από το ρύζι και τότε αρχίζουμε να ρίχνουμε το νερό μαζί με τον πολτό παντζαριών σε δόσεις, ανακατεύοντας πάντα σε χαμηλή φωτιά ,μέχρι να απορροφηθεί κάθε φορά το υγρό. Αλατοπιπερώνουμε και υπολογίζουμε οτι η διαδικασία θα κρατήσει 20-25 λεπτά. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν χυλώσει και μελώσει. Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε το δυόσμο. Σερβίρουμε σε πιάτα με δυο μικρές κουταλίτσες κατίκι σε κάθε μερίδα.
πηγή φώτο google