Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και μύδια (3 μονάδες)
Υλικά:
- 500 γρ. μυδόψιχα
- 3/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλιτζάνια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 4-5 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο ελαφρά, χωρίς να μαυρίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μισό μαιντανό, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να βράσουν 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Στο μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.