Πέρκα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας (3 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 1/2 κιλό φιλέτα πέρκας
- 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 3-4 ντομάτες κομμένες ροδέλες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 3 φρυγανιές τριμμένες για πασπάλισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τα μισά φιλέτα πέρκας σε ταψί. Ρίχνουμε τον μισό χυμό ντομάτας, το μισό ελαιόλαδο και τον μισό χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και στρώνουμε πάνω στα φιλέτα τις μισές ροδέλες ντομάτας, κρεμμυδιών και τις μισές φετούλες σκόρδου. Πασπαλίζουμε με μαιντανό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την ίδια σειρά των υλικών, δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση στο ταψί και όταν τελειώσουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 10 βαθμούς για 40-45 λεπτά.