Ψαρονέφρι καπνιστό με χόρτα εποχής (2 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 κιλό χόρτα εποχής
- 300 γρ. ψαρονέφρι καπνιστό (ή απάκι)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο φέτες
- ξύδι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά και από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε και τα χόρτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ξύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να γίνουν τα χόρτα (περίπου 20-30 λεπτά). Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντας με μπούκοβο.