Σπαγγέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα με 4 μονάδες από τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και το βούτυρο!
Υλικά: για 8 άτομα
- 800 γρ σπαγγέτι
- 300 γρ πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 ml κρέμα γάλακτος (δείτε στα προϊόντα εμπορίου)
- 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
- ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
- 2 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- 60 ml βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά λιγότερο από το κανονικό. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, αλατοπίπερο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι η κρέμα γάλακτος να κοχλάσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σκορπίζουμε το τυρί. Ψήνουμε περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.