Αγριογούρουνο σάλμι με 3 μονάδες από το κρέας, το βούτυρο και την μαυροδάφνη!
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 κιλό αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαυροδάφνη
- καρότα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι σε κομμάτια
- 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας
- αλάτι
- πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κλωναράκια μαϊντανό
- 10 κόκκους πιπέρι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
- 1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρίφαλλο
- λίγο ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα σκεύος (όχι μεταλλικό). Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο σκεύος και το αφήνουμε για τουλάχιτον 24 ώρες στο ψυγείο. Πριν το μαγειρέψουμε , βγάζουμε ένα-ένα από την μαρινάδα τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας ως ότου ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί , τα καρότα, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος , τα τοποθετούμε σε ζεστή πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά. Αφαιρούμε από τη σάλτσα το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης, την περνάμε από το μπλέντερ και ύστερα από λεπτή σίτα. Τη ζεσταίνουμε ξανά και την πήζουμε ελαφρά με το βούτυρο Κερκύρας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το αγριογούρουνο.