Ρεβύθια με κότσι στο φούρνο με 3 μονάδες από τα ρεβύθια, το κρέας και το βούτυρο!
Υλικά: για 6 μερίδες
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 2 1/2 κιλά κότσι μοσχαρίσιο κομμένο σε 6 μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 3-4 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 2-3 καρότα σε ροδέλες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζ. βούτυρο
- χυμό από 3 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό για 12 ώρες. Τα βράζουμε στο νερό που μούλιασαν για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που έβρασαν. Στο μεταξύ ξεπλένουμε το κότσι, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σοτάρουμε στο λιωμένο βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και τα σκόρδα. Όταν ροδίσει μεταφέρουμε τα κομμάτια μαζί με τα αρωματικά και το βούτυρο σε πήλινο σκεύος με καπάκι ή γάστρα και ρίχνουμε και τα βρασμένα ρεβύθια μαζί με το νερό που έβρασαν. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το σκεύος. Τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 ώρες ακόμα. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε το φαγητό με μπόλικο πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.