Χοιρινή σπάλα λεμονομουσταρδάτη στη γάστρα με 3 μονάδες από το χοιρινό, το λάδι και το κρασί!
Υλικά:
2 κιλά χοιρινή σπάλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό σε σκόνη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους, ελαφρώς σπασμένες
- 200 ml κόκκινο κρασί
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα (μηδενικές στα προϊόντα εμπορίου)
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεκάνη βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε μέσα το κρέας, το γυρίζουμε μερικές φορές για να βραχεί καλά και σκεπάζουμε τη λεκάνη με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε εκεί το κρέας για 3-4 ώρες εντός ή εκτός ψυγείου, γυρίζοντας το τακτικά για να μαριναριστεί ομοιόμορφα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια γάστρα, το ραντίζουμε με τη μαρινάδα και κλείνουμε το καπάκι. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί και το κόβουμεσε φέτες.