Cheesecake φράουλας με 2 μονάδες από την βρώμη και το τυρί!
Συνταγή και φωτογραφία από : Κωνταντίνα Τραφάλη
Υλικά:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
- Χυμό ενος λεμονιού
- Δυο κουταλιές σούπας φρουκτόζη
- ένα φλυτζανάκι νερό
- τριμμένη βρώμη
- 1 κουταλάκι σόδα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
- δυο κουτάκια μασκαρπόνε ή φιλαδέλφεια
- λίγο σιρόπι λεμονιού με φρουκτόζη (όπως στη βάση)
- λίγο τριμμένο τζίντζερ
- μαρμελάδα φράουλα (μηδενικές στα προϊόντα εμπορίου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ενα κατσαρολακι τον χυμό λεμονιού και την φρουκτόζη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σιροπιάσει ελαφρώς. Το αφήνουμε να παγώσει και προσθετουμε τριμμένη βρώμη και τη σόδα. Στρωνουμε σε 20-22 ταψάκι πανω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 αέρα. Για την κρέμα προσθέτουμε δυο κουτάκια μασκαρπόνε ή φιλαδέλφεια και λίγο σιρόπι λεμονιού με φρουκτόζη και λίγο τριμμένο τζίντζερ. Από πάνω βάζουμε μαρμελάδα μηδέν μονάδων της επιλογής μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να παγώσει και σερβίρουμε.