Συστατικά
- 2 κολοκυθάκια, μέτρια
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ξερό
- 250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
- 16 ντοματίνια
Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. μουστάρδα, ντιζόν
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολάκι και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τα σουβλάκια
- Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό να μουσκέψουν για 30 λεπτά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανοξείδωτες σούβλες.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα δύο κατά μήκος και μετά κόβουμε το κάθε μισό κολοκυθάκι σε χοντρά ημισφαίρια 1,5-2 εκ.
- Κόβουμε το κρεμμύδι στα 6 και χωρίζουμε τα φύλλα του.
- Περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια ή στις σούβλες τα κολοκυθάκια, το τυρί, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια.
- Ψήνουμε στα κάρβουνα απλώνοντας τη μαρινάδα με ένα πινέλο.
πηγή akispetretzikis.com