Υλικά:
- 500 γρ. κλασικά ζυμαρικά
- 500 γρ. γλυκά κολοκύθα, βρασμένη
- 250 γρ. σπανάκι
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
- 1/2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα σου και την πολτοποιείς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείς τον πουρέ κολοκύθας, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτεις το σκόρδο, την κολοκύθα, - το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
- Μόλις περάσουν 3 λεπτά, προσθέτεις στο τηγάνι το τυρί κρέμα και το σπανάκι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ετοιμαστεί η υπέροχη σάλτα σου.
- Μόλις “δέσει”, περιχύνεις τη σάλτσα σου στα ζυμαρικά σου .