Υλικά:
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 6 γεμάτες κουτ. της σούπας γιαούρτι 2%
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
- Μια πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν
- 850 γρ. κολοκύθα
- 2 φλιτζάνια νερό
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα σου προσεκτικά, κρατάς τους κολοκυθόσπορους στην άκρη και κόβεις τη σάρκα σε μικρά κυβάκια.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν. Ρίξε και την κολοκύθα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτεις το νερό και αφήνεις το μείγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνεις και σιγοβράζεις με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά περίπου.
- Προσθέτεις το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το καυτερό πιπέρι και το γιαούρτι και αλατοπιπερώνεις. Άφησε για 10 λεπτά ακόμη.
- Με ένα ραβδομπλέντερ, λιώνεις τη σούπα μέχρι να σχηματιστεί μία κρεμώδης υφή.