Σουπιές στιφάδο με 2 μονάδες! 1 μονάδα από τις σουπιές & 1 από το λάδι!
Υλικά: για 4 άτομα
- 500 γρ σουπιές καθαρισμένες
- 500 γρ κρεμμύδια κομμένα φέτες
- 250 γρ ντοματάκια
- 20 ml ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού γλυκαντικό
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλκομμένο
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές. Ρίχνουμε σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον άνηθο, και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά , μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τον άνηθο.