Κεφτεδάκια τηγανιτά με 3 μονάδες! 1 μονάδα από τον κιμά, 1 από το αυγό και 1 από το λάδι!
Υλικά:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 μέτρια κρεμμύδια λιωμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λωμένες
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη αποξηραμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη σόδα στο ξίδι και την ανακατεύουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κρεμμύδια και το σκόρδο, το αυγό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη. Κατόπιν πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανιζουμε σε καυτό ελαιόλαδο χωρίς να αλευρώσουμε. Μπορούμε να τα σερβίρουμε περασμένα είτε σε καδάκια φρέσκιας ρίγανης είτε σε ξυλάκια για σουβλάκι.